Zonder Maskers
Praktijk voor Psychosociale Therapie

Zonder Maskers

Goedenacht, van harte welkom!

Bij Zonder Maskers kan je terecht voor psychosociale therapie.
'Zonder Maskers' slaat op het verlangen om zonder maskers door het leven te gaan, om echt te zijn. Je ware gezicht tonen is echter niet altijd eenvoudig. Wie kent het niet: 'een vrolijk gezicht opzetten', terwijl je je eigenlijk verdrietig of boos voelt? Of 'stoer door blijven gaan', terwijl je dit al bijna niet meer kunt? Psychosociale therapie kan je helpen om het contact met je werkelijke gevoelens en verlangens te herstellen.

Therapie

Een masker biedt bescherming. Maar een masker kan zo sterk worden dat je het gevoel kunt hebben 'niet meer helemaal jezelf te zijn'.
Dit kan gepaard gaan met gevoelens van vervreemding van jezelf, van leegte, van eenzaamheid, van onrust, het gevoel niet gezien en niet begrepen te worden.

In relaties kunnen o.a. problemen ontstaan als de partners 'tegen elkaars maskers aanlopen'. Ruzies kunnen dan over alles of niets gaan, maar zijn vaak niet zinvol en leiden tot niets. En over en weer kunnen beide partners zich niet gezien en onbegrepen voelen. En terecht, want ze worden niet gezien. Maar dit komt doordat ze zich ook niet laten zien! Verborgen achter hun masker....

In therapie gaan kan dan een verstandige keuze zijn!

Zonder Maskers
omhoog
© 2000-2024 Zonder Maskers